Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Γιώργος Ηλιού μας ετοίμασε μπακαλιάρο ανοιξιάτικο στο φούρνο.

15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Γιώργος Ηλιού είναι σεφ του εστιατορίου Ciboulette.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τον μπακαλιάρο και το θυμάρι.
  2. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά από τη στιγμή έναρξης του βρασμού.
  3. Αφαιρούμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Τον ‘’σπάμε’’ σε μικρότερα κομμάτια.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ᵒC.
  6. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα πράσα για 4 λεπτά.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
  8. Προσθέτουμε  τον μπακαλιάρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

Μυστικά

TIP: Προσθέτουμε πιπέρι πριν το ψήσιμο αλλά προσέχουμε ιδιαίτερα στο αλάτισμα. Από τη στιγμή που βράσαμε τον μπακαλιάρο στο γάλα έχει χάσει αρκετή από την αλμύρα του, ωστόσο καλό είναι να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε.Στο ποτήρι μας: Θαλασσινά κρασιά όπως μια Σαντορίνη, μια Ρομπόλα Κεφαλληνίας ή ένα Βιδιανό από την Κρήτη. 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών