Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Μπεν Προβής μαγειρεύει παντζαρόσουπα.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Μπεν Προβής είναι ο executive chef στο ξενοδοχείο Petasos Beach Resort Mykonos και στο εστιατόριο Tamarind Athens στον Κεραμεικό.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα παντζάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν τα λαχανικά το χρώμα του παντζαριού και προσθέτουμε νερό, όσο χρειάζεται για να καλύψει κατά 1 εκ. τα λαχανικά.
  2. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεμονιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη. Εάν μετά την πολτοποίηση η σούπα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Αντιθέτως εάν είναι πολύ αραιή συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έρθει στη ρευστότητα που θέλουμε.
  3. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι ή επίσης με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου με ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.
  4. Στο ποτήρι μας: Βαθύχρωμα ελληνικά ροζέ, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Grenache rouge

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών