Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Ο Νίκος Κωστιδάκης ετοιμάζει πόριτζ με ταχίνι και φρέσκα φρούτα.

Υλικά

Μερίδες: για 1 μερίδα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με τη βρώμη, τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρουν βράση, μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει η βρώμη το γάλα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Τακτοποιούμε τα φρούτα και τα φουντούκια πάνω από το πόριτζ. Με έναν τρίφτη τρίβουμε τη σοκολάτα από πάνω και σερβίρουμε.
  2. Τρώγεται ζεστό, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου και κρύο - μπορούμε να προετοιμάσουμε το πόριτζ από την προηγούμενη μέρα και να το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά το πρωί.
  3. Tips: Αν θέλουμε τον χυλό μας πιο σφιχτό προσθέτουμε λιγότερο γάλα, κι αν τον θέλουμε πιο κρεμώδη και αραιό τότε μειώνουμε τη βρώμη. Αυτή η συνταγή σηκώνει πολλές παραλλαγές. Κι όχι μόνο στο γάλα, αλλά και στα φρούτα, στους ξηρούς καρπούς, κι επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο πόριτζ πραλίνα φουντουκιού, σταφίδες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σπόρους τσία, ή ακόμα και μυρωδικά όπως φρέσκο δυόσμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών