
10' παρασκευή
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πόριτζ με ταχίνι και φρέσκα φρούτα, ξεκινάμε βάζοντας ένα κατσαρολάκι με τη βρώμη, τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρουν βράση, μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει η βρώμη το γάλα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
- Τακτοποιούμε τα φρούτα και τα φουντούκια πάνω από το πόριτζ. Με έναν τρίφτη τρίβουμε τη σοκολάτα από πάνω και σερβίρουμε.
- Τρώγεται ζεστό, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου και κρύο - μπορούμε να προετοιμάσουμε το πόριτζ από την προηγούμενη μέρα και να το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά το πρωί.
Μυστικά
Αν θέλουμε τον χυλό μας πιο σφιχτό προσθέτουμε λιγότερο γάλα, κι αν τον θέλουμε πιο κρεμώδη και αραιό τότε μειώνουμε τη βρώμη. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο πόριτζ πραλίνα φουντουκιού, σταφίδες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σπόρους τσία, ή ακόμα και μυρωδικά όπως φρέσκο δυόσμο.