ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρμπονάρα με μάραθα, ολίγον ούζο και κεφαλοτύριΚαρμπονάρα με μάραθα, ολίγον ούζο και κεφαλοτύρι
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, ξεκινάμε βράζοντας τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 400 ml από το νερό του βρασίματος που θα μας χρησιμεύσει μετά. Δεν κρυώνουμε τα σκιουφιχτά.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το απάκι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα το νερό του βρασίματος των ζυμαρικών, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σουρώνουμε το νερό και το κρατάμε στην άκρη. Γυρνάμε το απάκι πάλι στο τηγάνι μας.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη γραβιέρα και το βούτυρο. Βάζουμε μέσα στο μπολ και το νερό που είχαμε σουρώσει προηγουμένως. Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ χτυπάμε καλά το μείγμα των αυγών να γίνει μια κρέμα. Η υφή θα είναι σαν ένα αυγολέμονο. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τηγάνι που έχουμε το απάκι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας και τα βρασμένα σκιουφιχτά και αλατοπίπερο. Στην αρχή θα είναι πολύ ρευστή η σάλτσα μας, όμως αν αφήσουμε για 5 λεπτά μαζί με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συχνά θα δέσει σιγά σιγά.
  5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα Κρήτης.

Μυστικά

* Ο Δημήτρης Καρατζαφέρης είναι executive chef στο Κτήμα Παναγιωτόπουλου, και στα εστιατόρια Azur και Θετράκι στην Πάτρα.

Chardonnay και Σαββατιανά από βαρέλι, Chianti Classico, ερυθρά κρητικά Αρχάνες, κι επίσης Γουμένισσες και Ραψάνες.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT