25'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 500 γρ.Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη αμυγδάλου, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη για τα μπισκότα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας ή, εναλλακτικά, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη για τα μπισκότα με τον πλάστη έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος (0,5 - 1 εκ.)
- Με κουπάτ «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε και τα βάζουμε στη λαμαρίνα αραιά, για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβρίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.