10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Διαδικασία
- Για την ομελέτα, ξεκινάμε και βάζουμε να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αλάτι.
- Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει απαλά.
- Καπακώνουμε το σκεύος με μια μεγάλη πιατέλα ή με καπάκι και με σταθερή αλλά γρήγορη κίνηση τουμπάρουμε την ομελέτα ώστε η ψημένη πλευρά να έρθει προς τα πάνω.
- Έπειτα, την αφήνουμε να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.