ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέταΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα με φασολάκια, αρακά και καπνιστό σολομό, σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο των λαχανικών για 5 λεπτά ακόμη. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βότκα, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλατοπίπερο, τον αρακά, τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το μισό κρεμμυδάκι και το σολομό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
  4. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά την ομελέτα για 7-8 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της ομελέτας. Αν, όταν το βγάλουμε έχει υπολλείματα αυγού, γυρνάμε προσεκτικά την ομελέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη.
  5. Για να τη γυρίσουμε εύκολα, σκεπάζουμε την ομελέτα με ένα μεγάλο, ίσιο πιάτο και αναποδογυρίζουμε γρήγορα και προσεκτικά το τηγάνι, ώστε η ομελέτα να τουμπάρει στο πιάτο. Την αφήνουμε να γλιστρήσει προσεκτικά στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  6. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγο άνηθο και το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.

Για να μην καταστρέψουμε το εξαιρετικό αυτό πιάτο, που περιέχει τα δύσκολα αυγά και τον λουσάτο σολομό, προτείνουμε ένα ξηρό λευκό αφρώδες ή μια σαμπάνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 25.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών