10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200° C.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε ένα φαρδύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας.
- Χτυπάμε τα αυγά ομελέτα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την κάππαρη, τη φέτα, πιπέρι και αλάτι (με μέτρο γιατί η φέτα και η κάππαρη είναι αλμυρά) και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να γίνει από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο 2-3 φορές και βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου ώστε να πήξει το αυγό και να φουσκώσει και να χρυσίσει η επιφάνεια.
- Συνοδεύουμε, την ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, με ψωμί, ντοματοσαλάτα και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά.