ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο απόλυτο τοστ με ομελέταΤο απόλυτο τοστ με ομελέτα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200° C.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε ένα φαρδύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας.
  3. Χτυπάμε τα αυγά ομελέτα.
  4. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την κάππαρη, τη φέτα, πιπέρι και αλάτι (με μέτρο γιατί η φέτα και η κάππαρη είναι αλμυρά) και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να γίνει από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα.
  6. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο 2-3 φορές και βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου ώστε να πήξει το αυγό και να φουσκώσει και να χρυσίσει η επιφάνεια.
  7. Συνοδεύουμε, την ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, με ψωμί, ντοματοσαλάτα και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών