20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με αλατοπίπερο και το αλεύρι, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα βλίτα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Τηγανίζουμε την ομελέτα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στο κάτω μέρος.
  6. Τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών