6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα παγάκια καφέ φτιάχνουμε τους εσπρέσο και τους αδειάζουμε σε μια κανάτα.
- Διαλύουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά τα παγάκια.
- Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα παγάκια σε μεγάλα ποτήρια και απογεμίζουμε με το γάλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.