10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την παλαμίδα πλακί σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 40 ml νερό και το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το φιλέτο παλαμίδας, το βούτυρο αγελάδος και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να μελώσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.