8' προετοιμασία
20' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα pancakes σαν σουφλέ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους (αν κάνει σβόλους το μείγμα, το σουρώνουμε).
  2. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στον χυλό ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Με μια κουτάλα ρίχνουμε την ανάλογη ποσότητα μείγματος, σχηματίζοντας έναν δίσκο διαμέτρου 7 εκ.
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και την άλλη πλευρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  6. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
  7. Σερβίρουμε τα pancakes με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών