8' προετοιμασία
20' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 43'

Υλικά

Μερίδες: 4

για τα pancakes

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα pancakes, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μόλις κάψει καλά, παίρνουμε με μια κουτάλα την ανάλογη ποσότητα μείγματος και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού σχηματίζοντας ένα δίσκο διαμέτρου 7 εκ.
  4. Ψήνουμε για 2 λεπτά τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά την άλλη σε χαμηλή φωτιά.
  5. Σε μια πιατέλα στοιβάζουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
  6. Σερβίρουμε τα pancakes με μπανάνες, μέλι και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών