15' προετοιμασία
5' αναμονή
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και, προτού πάρει βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
  3. Κόβουμε το πανετόνε σε 5 φέτες με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Βάζουμε την κάτω φέτα σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τη μία κρέμα βανίλια. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη (από κάτω) φέτα και απλώνουμε τη μία κρέμα σοκολάτα.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, «χτίζοντας» ξανά το πανετόνε με στρώσεις κρέμας ανάμεσα. Τελειώνουμε με την πέμπτη φέτα της κορυφής. Περιλούζουμε το γλυκό με το σοκολατένιο γλάσο.
  5. Βάζουμε το πανετόνε για 5 λεπτά στην κατάψυξη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών