ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάταςΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάτας
10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπάρες σοκολάτας, αρχικά, λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το χαράσσουμε σε μακρόστενα κομμάτια και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Μυστικά

• Αν θέλουμε οι μπάρες να γίνουν πιο ψηλές, τις βάζουμε σε μικρότερο ταψί, ενώ, αν τις θέλουμε πιο λεπτές, θα τις βάλουμε σε μεγαλύτερο. • Επιλέγουμε όποιον τύπο μπισκότου μάς αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών