10'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπάρες σοκολάτας, αρχικά, λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο, το χαράσσουμε σε μακρόστενα κομμάτια και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Μυστικά
• Αν θέλουμε οι μπάρες να γίνουν πιο ψηλές, τις βάζουμε σε μικρότερο ταψί, ενώ, αν τις θέλουμε πιο λεπτές, θα τις βάλουμε σε μεγαλύτερο. • Επιλέγουμε όποιον τύπο μπισκότου μάς αρέσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.