Στους κύκλους των vegans και όσων ακολουθούν ωμοφαγική (raw) διατροφή, το αβοκάντο είναι σούπερ σταρ. Η βουτυράτη σύστασή του και η λιπαρότητά του βοηθούν να αντικαταστήσουμε με επιτυχία κάποια ζωικά υλικά, όπως τα αυγά και η κρέμα γάλακτος. Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές όπου βλέπουμε αυτή την αντικατάσταση είναι η μους σοκολάτα με αβοκάντο. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να τη φτιάξετε, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι vegan, μια και περιέχει μέλι. Είναι όμως νηστίσιμη. Το γεγονός ότι δεν υφίσταται καμία θερμική επεξεργασία σημαίνει ότι όλα τα υλικά διατηρούν ακέραια τη θρεπτική αξία τους.

10' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για τη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
  2. Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 - 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
  3. Σερβίρουμε τη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι με φρούτα της αρεσκείας μας ή με ξηρούς καρπούς.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών