20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
15'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 22 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, αρχικά βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το ταψί.
- Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Ψήνουμε, την τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.