15'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 8Σιρόπι
Διακόσμηση
Διαδικασία
Σιρόπι
- Για την πανεύκολη τούρτα γενεθλίων, βράζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανιλίνη, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με πινέλο το βρέχουμε γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.
- Απλώνουμε στο παντεσπάνι το 1/3 της σαντιγί και ισιώνουμε με σπάτουλα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζοντάς το λίγο προς τα κάτω. Το βρέχουμε κι αυτό με σιρόπι και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 της σαντιγί, ισιώνοντάς τη με τη σπάτουλα.
- Καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το πιέζουμε ελαφρώς και το βρέχουμε με σιρόπι.
- Στρώνουμε πάνω του το μεγαλύτερο μέρος από την υπόλοιπη σαντιγί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και απλώνουμε έξτρα σαντιγί, αν χρειαστεί, για να καλυφθούν τα παντεσπάνια.
- Αν θέλουμε, στολίζουμε την επιφάνεια με ροζέτες από σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.
- Ιδανικά αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε την τούρτα γενεθλίων.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.