15' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Σιρόπι

Διακόσμηση

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για την πανεύκολη τούρτα γενεθλίων, βράζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανιλίνη, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση

  1. Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με πινέλο το βρέχουμε γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.
  2. Απλώνουμε στο παντεσπάνι το 1/3 της σαντιγί και ισιώνουμε με σπάτουλα.
  3. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζοντάς το λίγο προς τα κάτω. Το βρέχουμε κι αυτό με σιρόπι και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 της σαντιγί, ισιώνοντάς τη με τη σπάτουλα.
  4. Καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το πιέζουμε ελαφρώς και το βρέχουμε με σιρόπι.
  5. Στρώνουμε πάνω του το μεγαλύτερο μέρος από την υπόλοιπη σαντιγί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και απλώνουμε έξτρα σαντιγί, αν χρειαστεί, για να καλυφθούν τα παντεσπάνια.
  6. Αν θέλουμε, στολίζουμε την επιφάνεια με ροζέτες από σαντιγί.
  7. Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.
  8. Ιδανικά αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε την τούρτα γενεθλίων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών