25'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για το μπανόφι ξεκινάμε και αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και την καρύδα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μείγμα
- Ανάλογα με το μέγεθος του πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί ή σε δόσεις.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια ρηχή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε και το πιέζουμε με τις παλάμες μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να καλύψουμε ομοιόμορφα τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Βυθίζουμε για 10 λεπτά την κονσέρβα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ με καυτό νερό, μέχρι η καραμέλα να μαλακώσει.
- Ζυγίζουμε 150 γρ. και τα απλώνουμε πάνω στη βάση που ετοιμάσαμε.
- Από πάνω τακτοποιούμε με όμορφο τρόπο τις φετούλες μπανάνας.
- Χτυπάμε με το μίξερ την ξινόκρεμα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξουμε μια πλούσια σαντιγί με σφιχτές κορυφές.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στις μπανάνες και από πάνω κοσκινίζουμε λίγο κακάο.
- Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 3-4 ώρες και το σερβίρουμε κρύο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.