1 ώρα
προετοιμασία
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8Για το παρφέ
Για τη σος
Διαδικασία
Παρφέ
- Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα και παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως, αλλά σιγά σιγά, μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε για αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει αρκετά.
- Όταν το μείγμα αυτό κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το τριμμένο τζίντζερ και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν αρκετά.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του παρφέ και το καλύπτουμε με τις άκρες της μεμβράνης. Το αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 10 ώρες.
Σος
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε το παρφέ από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.
- Σερβίρουμε το παρφέ γιαουρτιού με τη σος κρασιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.