Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Κουζινομηχανή Magimix “3 σε 1”

Πινέλο Patisse με Ξύλινη Λαβή & Φυσική Τρίχα
Πινέλο Patisse με Ξύλινη Λαβή & Φυσική Τρίχα

Ταψί Ρηχό Cook-Shop 36x41cm
25' προετοιμασία
30' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 70

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το σουσάμι- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.
  2. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 25-30 γραμμαρίων. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι και το ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι.
  3. Διπλώνουμε ένα ένα μπαστουνάκι στη μέση και στριφιγυρνάμε τις άκρες του, έτσι ώστε το κουλούρι να πάρει σχήμα πλεξούδας.
  4. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με πινέλο γενναία με τους επιπλέον κρόκους.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά περίπου.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών