Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:
25'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 70Διαδικασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το σουσάμι- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 25-30 γραμμαρίων. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι και το ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι.
- Διπλώνουμε ένα ένα μπαστουνάκι στη μέση και στριφιγυρνάμε τις άκρες του, έτσι ώστε το κουλούρι να πάρει σχήμα πλεξούδας.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με πινέλο γενναία με τους επιπλέον κρόκους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά περίπου.