ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού, κουλουράκιαΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
40' προετοιμασία
15' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: για 60-80

Διαδικασία

  1. Για τα πασχαλινά κουλουράκια χτυπάµε σε ένα γουδί λίγη ζάχαρη µε τους κρυστάλλους µαστίχας µέχρι να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά, χρησιµοποιούµε το µούλτι.
  2. Χτυπάµε στο µίξερ, σε µεσαία ταχύτητα, µε το φτερό, το βούτυρο µε τη ζάχαρη πολύ καλά (6-8 λεπτά) µέχρι να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αυγά και, αφού ενσωµατωθεί και το τελευταίο, το γάλα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουµε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη µαστίχα και το αλάτι. Δεν θέλουµε πολύ ζύµωµα µόλις ενσωµατωθεί το αλεύρι, σταµατάµε
  5. Σκεπάζουµε τη ζύµη µας µε µια καθαρή πετσέτα και την αφήνουµε για 20 λεπτά.
  6. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Ντύνουµε µε λαδόκολλα τη λαµαρίνα του φούρνου.
  8. Πλάθουµε τη ζύµη σε κουλουράκια ό,τι σχήµατος θέλουµε και τα ακουµπάµε πάνω στη λαµαρίνα.
  9. Αλείφουµε τα κουλουράκια µε το άλειµµα του κρόκου και τα βάζουµε στον φούρνο.
  10. Ψήνουµε τα πασχαλινά κουλουράκια για 15-20 λεπτά, µέχρι να πάρουν χρώµα.

Μυστικά

  • Δεν ρίχνουμε όλο το αλεύρι μονομιάς, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό γάλα με μισή κούπα χυμό πορτοκάλι.
  • Χρησιμοποιούμε όποιο βούτυρο μας αρέσει. Προτείνουμε να πολύ αρωματικό.
  • Αντί για μαστίχα, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή 2-3 κάψουλες βανίλιας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών