ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάστα φλόρα με μαρμελάδα μανταρίνιΠάστα φλώρα με μαρμελάδα μανταρίνι
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για την πάστα φλώρα λεμόνι ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και μετά το κονιάκ.
  3. Σταματάμε το χτύπημα.
  4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα.
  5. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  6. Κόβουμε ένα μικρό μέρος από τη ζύμη για να φτιάξουμε τα σχέδια στην επιφάνεια της πάστα φλόρα και την υπόλοιπη τη στρώνουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 22-24 εκ., προσέχοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  7. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  8. Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη κορδόνια και τα βάζουμε πάνω από την πάστα φλόρα, ώστε να σχηματίζουν τετράγωνα.
  9. Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών