30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για την πάστα φλώρα λεμόνι ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και μετά το κονιάκ.
- Σταματάμε το χτύπημα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Κόβουμε ένα μικρό μέρος από τη ζύμη για να φτιάξουμε τα σχέδια στην επιφάνεια της πάστα φλόρα και την υπόλοιπη τη στρώνουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 22-24 εκ., προσέχοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
- Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη κορδόνια και τα βάζουμε πάνω από την πάστα φλόρα, ώστε να σχηματίζουν τετράγωνα.
- Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 23.