ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάστα φρούτου (φλόρα)Πάστα φρούτου (φλόρα)
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Διαδικασία

  1. Για την πάστα φλόρα με σπιτική πραλίνα, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. (καλύτερα με αποσπώμενο πάτο).
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παόυντερ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε με το φτερό ή με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη.
  6. Βγάζουμε 250 γρ. από τη ζύμη, τα πλάθουμε σε μικρή μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  10. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και απλώνουμε στη βάση τη σπιτική πραλίνα ομοιόμορφα.
  11. Βγάζουμε και τα 250 γρ. ζύμης από το ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε κορδόνια πάχους 1 εκ. και μήκους όσο η διάμετρος της ταρτιέρας.
  12. Στολίζουμε με τα κορδόνια αυτά την επιφάνεια της τάρτας, βάζοντας τα μισά οριζόντια και τα μισά κάθετα, φροντίζοντας να κολλήσουμε καλά τις άκρες τους στην περιφέρεια.
  13. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  14. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε την πάστα φλόρα με σπιτική πραλίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών