ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάστα φλόρα με μαρμελάδα μανταρίνιΠάστα φλώρα με μαρμελάδα μανταρίνι
35' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 15

Διαδικασία

  1. Για την πάστα φλώρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
  4. Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
  6. Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
  7. Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
  8. Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά.

Μυστικά

  • Άλλος τρόπος να διακοσμήσουμε το γλυκό είναι ο εξής: τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε για διακόσμηση, τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια την τρίβουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
  • Αν έχουμε σπιτική μαρμελάδα, οποιαδήποτε, την προτιμάμε.
  • Η πάστα φλόρα γίνεται πολύ νόστιμη με μαρμελάδα βερίκοκο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών