35'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 15Διαδικασία
- Για την πάστα φλώρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
- Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
- Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
- Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά.
Μυστικά
- Άλλος τρόπος να διακοσμήσουμε το γλυκό είναι ο εξής: τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε για διακόσμηση, τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια την τρίβουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
- Αν έχουμε σπιτική μαρμελάδα, οποιαδήποτε, την προτιμάμε.
- Η πάστα φλόρα γίνεται πολύ νόστιμη με μαρμελάδα βερίκοκο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.