10' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλλά σχετικά λεπτές.
  3. Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  4. Τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, με απόσταση τη μία από την άλλη.
  5. Τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και τις ξαναστρώνουμε στο ταψί.
  6. Τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και μετά τις βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε με light «φέτα» και πράσινη σαλάτα ή λαχανοκαροτοσαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών