10'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλλά σχετικά λεπτές.
- Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, με απόσταση τη μία από την άλλη.
- Τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και τις ξαναστρώνουμε στο ταψί.
- Τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και μετά τις βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
- Τις σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε με light «φέτα» και πράσινη σαλάτα ή λαχανοκαροτοσαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας.