10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
  3. Προσθέτουμε 120 ml ελαιόλαδο, 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, και τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ.
  4. σούπας ξερό δεντρολίβανο, χοντροκοπανισμένο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Κάθε 15 λεπτά βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε τις πατάτες, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών