1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες με χοντρό αλάτι, ξεκινάμε πλένοντας σχολαστικά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο μία μία.
- Βάζουμε τις πατάτες σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 1-1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο, τις κόβουμε στη μέση και τις ακουμπάμε από την πλευρά της σάρκας πάνω σε πλάκα ψησίματος ή στη σχάρα του φούρνου, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά, να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα και να γίνουν τραγανές.
- Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, βούτυρο και καπνιστή πάπρικα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.