Για την 10η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ιωάννας Συμεωνίδη.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα σε λίγο λάδι. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν κι αυτές γύρω-γύρω.
  2. Μετά ρίχνουμε την πιπεριά, τις 2 σκελίδες σκόρδου, τις ντοματούλες, τη ρίγανη και από πάνω στολίζουμε κομμένη στα παϊδάκια της την κορτεζίνα.
  3. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά το πολύ στον ατμό τους όλα τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε. Σερβίρουμε το φαγάκι με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών