ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοκροκέτεςΠατατοκροκέτες
40' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντιπ

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατατοκροκέτες με ντιπ κάππαρης, ξεκινάμε με το ντιπ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κεφτέδες

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
  5. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι. Πλάθουμε περίπου 30 πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκ.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι.
  7. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 - 2 λεπτά από την άλλη.
  8. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.

Ενα χαρμάνι από Ροδίτη και Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών