Στα εβδομαδιαία σουκ (αραβικές αγορές βρίσκουμε συχνά αυτές τις κροκέτες, η προετοιμασία των οποίων είναι εύκολη. Οι πατάτες συνήθως βράζονται με τη φλούδα τους, αλλά μπορούμε κάλλιστα να τις ξεφλουδίσουμε πρώτα και μετά να τις βράσουμε. Όπως και αλλού, έτσι και εδώ μπορείτε να αντικαταστήσετε την έντονη γεύση του φρέσκου κόλιανδρου με μαϊντανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοκροκέτες με ντιπ κάππαρηςΠατατοκροκέτες με ντιπ κάππαρης

 

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατατοκροκέτες, αρχικά, βράζουμε, σε µια κατσαρόλα µε άφθονο νερό που να τις καλύπτει, τις πατάτες µαζί µε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, στραγγίζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά, ξαναβάζουµε τις πατάτες στην κατσαρόλα και κρατάµε πάνω στο µάτι για λίγα δευτερόλεπτα, ανακινώντας την κατσαρόλα ανά διαστήµατα µέχρι να εξατµιστεί τυχόν περιττή υγρασία. Έτσι στεγνώνουµε εύκολα και γρήγορα τις πατάτες.
  3. Ξεφλουδίζουµε τις σκελίδες σκόρδου, πιέζοντάς τες µε τα δάχτυλά µας, και παίρνουµε το ζεστό, κρεµώδες εσωτερικό τους. Το ρίχνουµε στις πατάτες και µε ένα πιρούνι πατάµε τις πατάτες και τον πολτό σκόρδου, µέχρι να έχουµε έναν λείο πουρέ. Προσθέτουµε το κύµινο, τον τριµµένο κόλιανδρο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Τα ανακατεύουµε ελαφρώς και αφήνουµε τον πουρέ να κρυώσει.
  4. Προσθέτουµε τον µαϊντανό, τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού και ένα αυγό στον πουρέ και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε καλά, αλλά προσέχουµε να µη δουλέψουµε υπερβολικά τον πουρέ. Τον χωρίζουµε σε 8 ίσα κοµµάτια.
  5. Βρέχουµε ελαφρώς τα χέρια µας και πλάθουµε κάθε κοµµάτι σε µια λεία κροκέτα µε πάχος 1,5 εκ. και διάµετρο περίπου 8 εκ. Καλύπτουµε ένα ταψάκι µε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουµε τις κροκέτες. Χτυπάµε το άλλο αυγό σε ένα βαθύ πιάτο.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουµε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 2-3 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Βυθίζουµε µία-µία τις πατατοκροκέτες στο αυγό, για να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές, και τις τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να χρυσίσουν. Τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Σερβίρουµε, τις πατατοκροκέτες, ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών