1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για την πατατοσαλάτα, ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 100 γρ. από τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα αυγά, 300 γρ. από τον αρακά, 300 γρ. από το καλαμπόκι και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαγιονέζα, σκορπίζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι που περίσσεψαν και τακτοποιούμε όμορφα τις ελιές.
- Στο κέντρο βάζουμε μια φουντίτσα από κορφές μαϊντανού.
- Σκεπάζουμε το μπολ, με την πατατοσαλάτα, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.