1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την πατατοσαλάτα, ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 100 γρ. από τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα αυγά, 300 γρ. από τον αρακά, 300 γρ. από το καλαμπόκι και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια.
  5. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαγιονέζα, σκορπίζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι που περίσσεψαν και τακτοποιούμε όμορφα τις ελιές.
  6. Στο κέντρο βάζουμε μια φουντίτσα από κορφές μαϊντανού.
  7. Σκεπάζουμε το μπολ, με την πατατοσαλάτα, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών