Χορταστική και μυρωδάτη πατατοσαλάτα που θα συνοδεύσει γευστικά κάθε δείπνο σας.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με το πιρούνι. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά (για να μη λιώσουν οι πατάτες). Σκορπίζουμε την κάππαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
  2. Συμβουλή: Οι πατάτες είναι επιβαρυμένη καλλιέργεια και γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να αναζητάμε όσες έχουν παραχθεί με τρόπο βιολογικό. Αυτές μπορούμε άφοβα να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα. Αν πάρουμε συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών