ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγιαΠατατοσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγια
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

  1. Για την πατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε και σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με το πιρούνι.
  4. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά (για να μη λιώσουν οι πατάτες).
  6. Σκορπίζουμε την κάππαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Οι πατάτες είναι επιβαρυμένη καλλιέργεια και γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να αναζητάμε όσες έχουν παραχθεί με τρόπο βιολογικό. Αυτές μπορούμε άφοβα να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα. Αν πάρουμε συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών