15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει από 15–30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των πατατών. Ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τες με ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσοχή όμως γιατί δεν πρέπει να διαλυθούν.
  2. Για να εξοικονομήσουμε χρόνο, μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες στη χύτρα ταχύτητας. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με μέτρο γιατί οι αντσούγιες και η κάππαρη που θα βάλουμε είναι αλμυρούτσικα).
  3. Την ώρα που βράζουν οι πατάτες βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 7–10 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Ρίχνουμε στο μπολ τον τόνο σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια και τα σαλατικά.
  4. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακινούμε μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μη διαλυθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τα αυγά, τις αντσούγιες και τις ελιές, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών