ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμα παξιμαδάκια γλυκάνισουΝηστίσιμα παξιμαδάκια γλυκάνισου

 

20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα παξιμαδάκια με κρασί και ελαιόλαδο, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη και το ξύσμα ή τον γλυκάνισο. Χτυπάμε καλά με το σύρμα του μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σχετικά ανοιχτόχρωμο. Προσαρμόζουμε τον γάντζο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  3. Τα ρίχνουμε στον κάδο, σταδιακά, ζυμώνοντας συνεχώς με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια προς μαλακή.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε λεπτό μπαστούνι.
  6. Μεταφέρουμε τις φραντζόλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τη μία δίπλα στην άλλη.
  7. Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την κάθε φραντζόλα σε φέτες πάχους 1 εκ., φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι κάτω, χωρίς να αποκόψουμε τις φέτες.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι φραντζόλες να ροδίσουν ωραία.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και με το μαχαίρι αποκόβουμε εντελώς τις φέτες τη μία από την άλλη. Τις ξαπλώνουμε σε μονή στρώση στο ταψί και βάζουμε ξανά στον φούρνο.
  10. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απαλά τα παξιμαδάκια και να τα νιώθουμε στεγνά και ξερά στο άγγιγμα.
  11. Αφήνουμε τα παξιμαδάκια με κρασί και ελαιόλαδο να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών