Δροσερή μακαρονάδα με λαχανικά από το μποστάνι της άνοιξης.
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6 άτομα
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες με τα σκόρδα και τα σπαράγγια για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα τυριά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.