
10'
προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πέννες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το Moscato d’Asti σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει ήπια.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
- Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.