10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πένες με λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια και φασκόμηλο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά (κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. Τσαγιού από το νερό τους).
  3. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως τα μανιτάρια.
  4. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με το είδος τους, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην αρπάξουν και ζαρώσουν.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τις πένες, το νερό που αφήσαμε στην άκρη και τα λαχανάκια Βρυξελλών και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τον μαϊντανό, το ξύσμα, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  10. Μοιράζουμε, τις πένες με λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια και φασκόμηλο, στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών