
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πένες με λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια και φασκόμηλο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά (κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. Τσαγιού από το νερό τους).
- Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σοτάρουμε καλά για περίπου 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με το είδος τους, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην αρπάξουν και ζαρώσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τις πένες, το νερό που αφήσαμε στην άκρη και τα λαχανάκια Βρυξελλών και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τον μαϊντανό, το ξύσμα, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε, τις πένες με λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια και φασκόμηλο, στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.