Για την 27η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ελένης Πατουσιά.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις πένες al dente (συνήθως 1-2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο).
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουόκ) το βούτυρο και ρίχνουμε τα σκόρδα να το αρωματίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
  4. Προσέχουμε να αποσύρουμε τα σκόρδα πριν προλάβουν να καούν!
  5. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και το μπέικον, αν το χρησιμοποιήσουμε.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα.
  8. Στο μεταξύ οι πένες έχουν βράσει, οπότε τις σουρώνουμε προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι.
  9. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Ρίχνουμε τν παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών