ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι τυρένιες - Πένες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’AstiΠένες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ζυμαρικά με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και φρέσκο θυμάρι, ξεκινάμε και βράζουμε τα μακαρόνια al dente (συνήθως 1-2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο).
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουόκ) το βούτυρο και ρίχνουμε τα σκόρδα να το αρωματίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσέχουμε να αποσύρουμε τα σκόρδα πριν προλάβουν να καούν!
  4. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και το μπέικον, αν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Στο μεταξύ οι πένες έχουν βράσει, οπότε τις σουρώνουμε προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε τν παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών