10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ζυμαρικά με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και φρέσκο θυμάρι, ξεκινάμε και βράζουμε τα μακαρόνια al dente (συνήθως 1-2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο).
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουόκ) το βούτυρο και ρίχνουμε τα σκόρδα να το αρωματίσουν.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσέχουμε να αποσύρουμε τα σκόρδα πριν προλάβουν να καούν!
- Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και το μπέικον, αν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα.
- Στο μεταξύ οι πένες έχουν βράσει, οπότε τις σουρώνουμε προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τν παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.