Για την 27η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ελένης Πατουσιά.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Διαδικασία
- Βράζουμε τις πένες al dente (συνήθως 1-2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο).
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουόκ) το βούτυρο και ρίχνουμε τα σκόρδα να το αρωματίσουν.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
- Προσέχουμε να αποσύρουμε τα σκόρδα πριν προλάβουν να καούν!
- Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και το μπέικον, αν το χρησιμοποιήσουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα.
- Στο μεταξύ οι πένες έχουν βράσει, οπότε τις σουρώνουμε προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τν παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.