
25'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 9-12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουγάτσα με τυρί, αρχικά βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τις 3-4 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Ενσωματώνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Τέλος, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά.
- Λιώνουμε τη μισή κούπα βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει.
- Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί περίπου 30x35 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
- Απλώνουμε από πάνω την κρέμα των τυριών.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και βρέχουμε ελαφρώς την επιφάνειά της με τα χέρια μας.
- Την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου μισή ώρα και την κόβουμε στα σημεία που την έχουμε χαράξει.
- Σερβίρουμε, την μπουγάτσα με τυρί, καλύτερα ζεστή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.