ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣερραϊκή μπουγάτσα με φέταΣερραϊκή μπουγάτσα με φέτα
25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 9-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουγάτσα με τυρί, αρχικά βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τις 3-4 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  7. Ενσωματώνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  9. Τέλος, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά.
  10. Λιώνουμε τη μισή κούπα βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει.
  11. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί περίπου 30x35 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
  12. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα των τυριών.
  13. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα.
  14. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και βρέχουμε ελαφρώς την επιφάνειά της με τα χέρια μας.
  15. Την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  16. Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου μισή ώρα και την κόβουμε στα σημεία που την έχουμε χαράξει.
  17. Σερβίρουμε, την μπουγάτσα με τυρί, καλύτερα ζεστή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών