15' προετοιμασία
1 ώρα και 5' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: για 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πέστο αμυγδάλου με παντζάρια, χτυπάμε στον πολυκόφτη τα παντζάρια με το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε τη μαντζουράνα, την παρμεζάνα και, σε αργή ροή, το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή πάστα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το πέστο αμυγδάλου με παντζιάρια και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το ξίδι.

Πως σερβίρουμε

  1. Σε βραστές ή πράσινες σαλάτες
  2. Σε πιάτα με ζυμαρικά και σε ριζότο
  3. Ως ντιπ
  4. Ως άλειμμα σε σάντουιτς με αλλαντικά ή θαλασσινά

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών