15'
προετοιμασία
1 ώρα και 5' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Βάρος: για 300 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πέστο αμυγδάλου με παντζάρια, χτυπάμε στον πολυκόφτη τα παντζάρια με το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Τέλος ρίχνουμε τη μαντζουράνα, την παρμεζάνα και, σε αργή ροή, το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή πάστα.
- Αλατοπιπερώνουμε το πέστο αμυγδάλου με παντζιάρια και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το ξίδι.
Πως σερβίρουμε
- Σε βραστές ή πράσινες σαλάτες
- Σε πιάτα με ζυμαρικά και σε ριζότο
- Ως ντιπ
- Ως άλειμμα σε σάντουιτς με αλλαντικά ή θαλασσινά
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.