ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο αμυγδάλου με παντζάριαΠέστο αμυγδάλου με παντζάρια

Δοκιμάστε αυτό το μυρωδάτο πέστο με βρασμένα νιόκι με σπανάκι, πατάτες βραστές σαλάτα, σε ζυμαρικά με θαλασσινά, αλλά και σε βραστά λαχανικά, όπως φασολάκια. Αν ο πολυκόφτης σας δεν χωράει μεμιάς όλα τα υλικά, τα μοιράζετε όλα στη μέση (και το ελαιόλαδο) και πολτοποιείτε σε δύο δόσεις.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το πέστο με ροδάκινα και δύόσμο, ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ροδάκινα, τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε, τα φύλλα δυόσμου, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε έναν ομοιογενή πολτό.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά όσο από το ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε το πέστο να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή.
  3. Διατηρούμε το πέστο με ροδάκινα και δύόσμο στο ψυγείο, σε βαζάκια που «σφραγίζουμε» με ένα λεπτό στρώμα ελαιολάδου, για συντήρηση.

Μυστικά

*Τα ροδάκινα ξεφλουδίζονται εύκολα όπως οι ντομάτες: χαράσσουμε χιαστί τη βάση τους, τα βυθίζουμε σε δόσεις για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό, τα ξεφλουδίζουμε (πολύ εύκολα) και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών