20'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πέστροφες πλακί με λαχανικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα ταψί που να χωρά άνετα τα ψάρια ρίχνουμε το σέλινο, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες μέσα έξω και τις τακτοποιούμε σε μονή στρώση πάνω στα λαχανικά.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χώνουμε τα κλωνάρια θυμαριού ανάμεσα στα λαχανικά.
- Σκεπάζουμε τα ψάρια με τις φέτες ντομάτας (θα τα νοστιμίσουν και θα τα προστατέψουν να μην καούν).
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.