20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπερίτσες και την αντζούγια για 1 λεπτό, ίσα ίσα να ροδίσουν. 
  4. Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν να διαλυθούν.
  5. Ρίχνουμε τα μύδια και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα υγρά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών