
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδεςΔιαδικασία
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπερίτσες και την αντζούγια για 1 λεπτό, ίσα ίσα να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε τα μύδια και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.