15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να ομογενοποιηθεί. Την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
  2. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε (όπως είναι με τη φλούδα) σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν, για περίπου 1 ώρα. Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σαλάμι, περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών