Μια σαλάτα για τους λάτρεις των γεύσεων εξ Ανατολής. Έτοιμη σε 15΄.

10' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το χαλούμι

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το τσίλι, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε με το μείγμα 4 μεγάλες φέτες χαλούμι.
  2. Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, προσθέτουμε από 1 φέτα ψητό χαλούμι και σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών