Μια παραδοσιακή συνταγή των Εβραίων του Μαρόκου, όπως την κατέγραψε η Ισραηλίτισσα σεφ Pascale Rubin Perez.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. «Το ψάρι αποτελεί το γιορτινό εβραϊκό γεύμα κάθε Σάββατο βράδυ. Σε όσους δεν αρέσει ο κόλιανδρος μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαϊντανό».
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά τις φέτες του ψαριού και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για δέκα λεπτά στο αλάτι και μετά τις ξεπλένουμε. Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε το λάδι και απλώνουμε τις πιπεριές στον πάτο. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο, το μισό λεμόνι και από πάνω τις φέτες ψαριού. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το λεμόνι. Αραιώνουμε στο νερό την πάπρικα και τον κουρκουμά και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της Pascale Rubin Perez στο Γαστρονόμο εδώ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών