
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πιλάφι με διάφορα λαχανικά, αρχικά πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά, το πράσο και τη σελινόριζα για 3 - 4 λεπτά.
- Μόλις μαραθούν και μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1 λεπτό να λαδωθεί καλά.
- Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πιλάφι να σιγοβράσει για περίπου 18 - 20 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις μαλακώσει το ρύζι και σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνειά του. Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε τις ελιές (αν θέλουμε) και το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, το πιλάφι με διάφορα λαχανικά, με λίγη φέτα ή ανθότυρο.
«Λευκό! Λευκό!» φώναξαν μαζί όλα τα λαχανικά και διάλεξαν ανάμεσα σε ελληνικά Sauvignon blanc, αρωματικές Μαλαγουζιές και Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο, Οι σεφ προτείνουν.