ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πικάντικη κοτόσουπα

Αυτό το έδεσμα, που μοιάζει κάπως με σούπα, ήταν αρχικά γνωστό ως mulliga thanni, ενώ η ακριβής μετάφρασή του είναι «πιπερόνερο».

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αραιώνουµε τον πουρέ ταµάρινδου µε 750 ml νερό. Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά. Καβουρδίζουµε τους σπόρους του κόλιανδρου µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Στη συνέχεια καβουρδίζουµε τους σπόρους του κύµινου και τέλος τους κόκκους του µαύρου πιπεριού. Τα αλέθουµε µαζί χρησιµοποιώντας έναν µύλο µπαχαρικών ή γουδί και γουδοχέρι ή πολυκόφτη.
  2. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά, προσθέτουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουµε τα τσίλι και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουµε για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Προσθέτουµε το νερό ταµάρινδου, τα τριµµένα µπαχαρικά και αλατίζουµε. Αφήνουµε να πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε το κοτόπουλο µαζί µε 250 ml νερό και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά άλλα 250 ml νερό όσο η σούπα εξατµίζεται. Αλατίζουµε και σερβίρουµε µε ρύζι µπασµάτι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών