Ετοιμάσαμε τη συνταγή με τις ακόλουθες εξαιρετικές πρώτες ύλες από την ΑΒ Βασιλόπουλος:

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» είναι διάσημο για την απαλή του γεύση με άρωμα φρέσκου καρπού και τη χαμηλή του οξύτητα. Παράγεται από τις ποικιλίες Κορωνέικη και Μαστοειδή στους πρόποδες του Ταΰγετου. Έχει λάβει Χρυσό Βραβείο Ποιότητας στον διαγωνισμό της Μοnde Selection.

Η Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας «ΑΒ Επιλογή» είναι επιτραπέζιο κίτρινο παραδοσιακό σκληρό τυρί, ΠΟΠ. Ωριμάζει σε σπηλιές στα ορεινά της Κρήτης τουλάχιστον για 6 μήνες, παράγεται από επιλεγμένο κρητικό πρόβειο και γίδινο γάλα. Έχει βραβευτεί με 2 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης 2021 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.

To Ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» καλλιεργείται στις εύφορες πεδιάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής. Μοναδικό σε γεύση, προσφέρεται για γεμιστά, γιουβαρλάκια και πολλά άλλα πιάτα.
30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα, αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη πιπεριά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  4. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα μυρωδικά, την γραβιέρα, 100 ml από το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τις πιπεριές αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και τακτοποιούμε σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
  6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών