Ετοιμάσαμε τη συνταγή με τις ακόλουθες εξαιρετικές πρώτες ύλες από την ΑΒ Βασιλόπουλος:
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα, αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη πιπεριά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα μυρωδικά, την γραβιέρα, 100 ml από το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τις πιπεριές αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και τακτοποιούμε σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.